PraktijkKortooms
Therapie in Nijmegen e.o.

PraktijkKortooms

Therapie in Nijmegen e.o.

Stress verminderen. Hoe doe je dat eigenlijk, omgaan met stress?

Er zijn verschillende soorten stress, waaronder acute stress, chronische stress en traumatische stress (veroorzaakt door een traumatische gebeurtenis). Stress kan worden veroorzaakt door externe factoren, zoals financiële problemen, werkstress, relatieproblemen of interne factoren, zoals perfectionisme, onrealistische verwachtingen en negatieve zelfpraat.

Als stress lang aanhoudt of te intens is, kan dit leiden tot lichamelijke en psychische problemen zoals vermoeidheid, hoofdpijn, maagproblemen, angst, depressie en burn-out. Het is daarom belangrijk om te leren hoe je effectief en op een gezonde manier kunt omgaan met stressvolle situaties. Therapie kan je daarbij helpen. Natuurlijk zijn er ook dingen die je zelf kunt doen als je je gestrest voelt:

Hulp bij stress klachten? Plan direct een gratis online adviesgesprek in.

Ontvang vrijblijvend advies en maak kennis met Jeroen

Therapie Nijmegen

Jeroen is iemand die altijd rustig is, goed kan luisteren, je laat nadenken en daardoor zelf tot nieuwe inzichten laat komen, maar soms ook precies de vinger op de zere plek weet te leggen.

Hulp bij spanningsklachten.

De vorm van therapie waarin ik ben gespecialiseerd heet 'procesgerichte' ACT therapie. ACT staat voor Acceptance and Commitment therapy. Dit is een veel gebruikte vorm van gedragstherapie met een stevige wetenschappelijke basis. Over het algemeen kan ACT helpen bij het verminderen van stress door je te helpen bij het ontwikkelen van vaardigheden die je kunt gebruiken om effectief om te gaan met stressvolle situaties. Je vergoot je veerkracht en dat stelt je in staat om een meer vervuld en bevredigend leven te leiden.

Als je na het adviesgesprek besluit om te starten, dan volgt er een intake waarin we samen een behandelplan opstellen. Daarin staat waar we aan gaan werken, wat het doel is en hoe we dat gaan bereiken. We maken ook een inschatting van het aantal benodigde gesprekken.

Ook voor chronische stress klachten

PraktijkKortooms

Tel: 0646971524
Nijmegen
Berg en Dalseweg 201
6522 BJ Nijmegen

Wil je graag hulp bij paniekaanvallen? Meld je aan voor een gratis adviesgesprek.

Therapie.

Een waardevolle stap.

cookie

Deze website gebruik cookies.