Relatietherapie Nijmegen

Als het niet meer zo goed gaat samen.

Het is niet zo gemakkelijk om een relatie goed te houden. Dat weet iedereen, maar toch is het pijnlijk als je merkt dat het tussen jou en je partner niet zo lekker gaat. Het kan angst en twijfel oproepen. Passen we wel bij elkaar? Ligt het aan mij?
Misschien maken jullie veel ruzie of mis je de fijne gesprekken van vroeger. Het voelt alsof je er alleen voor staat, terwijl je elkaar elke dag ziet.

Iedereen heeft er behoefte aan om begrepen te worden, waardering te ontvangen en geliefd te zijn. Als je merkt dat het hieraan ontbreekt, dan voelt je partner dat zeer waarschijnlijk ook. Steeds meer blijft onuitgesproken en je raakt verder verwijderd van elkaar. Relatietherapie Nijmegen helpt om uit deze neerwaartse spiraal te komen en de dingen die er echt toe doen weer bespreekbaar te maken.

Ook online relatietherapie

relatietherapie Nijmegen

Waarmee kan relatietherapie helpen?

overspel

Relatieproblemen geven veel stress en het zet je aan tot piekeren. Je zoekt eindeloos naar allerlei verklaringen en oplossingen. Daaronder ligt vaak pijn, verdriet en onmacht. Je trekt je terug en voelt je eenzaam, of je wordt boos en maakt ruzie. Door al die emoties is het soms nog moeilijk te zien waarom je samen bent. Misschien weet je dat je nog van je partner houdt, maar zijn er weinig of geen momenten meer waarop je dat samen beleeft.

Een relatie goed houden is niet iets wat vanzelf gaat. Het vraagt wat om je telkens weer opnieuw te verbinden met je partner. Zeker als de omstandigheden stressvol zijn. Vervelende ervaringen uit voorgaande relaties, kinderen, een drukke baan, of andere factoren kunnen je relatie zwaar op de proef stellen. Het goede nieuws is: je kunt jouw ‘relatie-skills’ gewoon oefenen en verbeteren. Ook als de omstandigheden uitdagend zijn.

Relatietherapie brengt je dichter bij elkaar

Als jullie samen hebben besloten dat het tijd is om hulp te zoeken, dan loopt het waarschijnlijk al langere tijd niet zo goed tussen jullie. Misschien zijn jullie niet allebei even bereid om hierbij hulp te accepteren. Dat geeft niet, zolang jullie beiden wel inzien dat er iets moet veranderen en dat jullie dat samen niet lukt. De stap naar relatietherapie is een belangrijke stap in de richting van verbetering.

overspel

Jeroen, relatietherapeut Nijmegen

Jeroen Kortooms

Mijn naam is Jeroen Kortooms en ik werk met veel plezier en betrokkenheid in de zorgsector, waar ik dagelijks mensen begeleid. Door de jaren heen heb ik veel ervaring opgedaan met groepstherapie in de specialistische GGZ, met individuele therapie en als relatietherapeut in Nijmegen. Ik help stellen waarvan de relatie is vastgelopen en waar het niet goed meer lukt om dit te veranderen. Ik begeleid de sessies en zet mij in om echte veranderingen op gang te brengen.

Omdat ik weet hoe lastig het is om een eerste stap te nemen, nodig ik jullie graag uit voor een eerste adviesgesprek.

Aangesloten bij:

Al onze zorgprofessionals voldoen aan de kwaliteitseisen zoals deze door ons worden gesteld. Zij zijn minimaal HBO-geschoold en zijn verplicht jaarlijks deel te nemen aan bij- en nascholing.

Wat komt zoal aan bod?

online relatiecoach

Wat kan relatietherapie Nijmegen brengen?

Na relatietherapie heb je meer begrip voor elkaars pijnpunten. Jullie hebben in beeld wat ongezonde patronen zijn en hoe je deze kunt onderbreken. Je weet welke behoeften je partner heeft en hoe je elkaar hierin kan steunen. Je bent beter in staat om voor jezelf te zorgen als de emoties oplopen. Als er zich problemen voordoen, dan kun je hierover effectief en verbindend communiceren. Je weet wat voor partner je wilt zijn en wat je bindt aan elkaar. 

Het bespreken van gevoelige onderwerpen is soms uitdagend, maar je leert elkaar opnieuw kennen. Door samen te werken aan je relatie kom je dichter tot elkaar. 

Wanneer wel deelnemen?

Wanneer niet deelnemen?

Eerst nog even wat tijd voor jezelf nodig? Met ACT therapie leer je effectief omgaan met mentale klachten.  

ibct relatietherapie

Integrated Behavioral Couples Therapy (IBCT)

Veel relatieproblemen komen voort uit verschillen tussen jou en je partner. Verschillen in persoonlijkheden, voorkeuren, behoeften en achtergrond. Verschillen die soms moeilijk zijn te accepteren.

Je kunt je gaan ergeren en je wilt dat de ander veranderd.  Problemen rondom werk, school van de kinderen, geld of familie, worden steeds moeilijker om op te lossen.

Bij IBCT relatietherapie leer je elkaar beter te begrijpen, onderlinge verschillen te accepteren of tolereren, positieve energie aan je relatie toe te voegen en samen problemen op te lossen.

Wacht niet langer met relatietherapie als het niet goed gaat tussen jullie. Je relatie herstellen en verbeteren kun je leren. Pak samen de draad op  met relatietherapie in Nijmegen. Neem contact op voor vragen of vraag jullie eerste adviesgesprek aan.  

De gesprekken vinden plaats in het gebouw van Cordium, Centrum voor Groei en Ontwikkeling. Deze bevindt zich circa op 10 minuten lopen vanaf het Centraal Station van Nijmegen. 

Patronen 

Elkaar leren begrijpen en ruziepatronen ontrafelen

Verschillen 

Tolereren en accepteren van elkaars verschillen

Er voor elkaar zijn 

Welke dingen kan ik doen voor mijn partner?

Communicatie 

Verbeteren van communicatie

Problemen 

Oplossen van problemen

faq

Een goede klik is belangrijk. Meld je daarom aan voor een adviesgesprek via het contactformulier of neem telefonisch contact op. Het adviesgesprek duurt korter dan een volledig consult van anderhalf uur en is aanzienlijk goedkoper. Het gesprek is bedoeld om met elkaar kennis te maken, te informeren over hoe relatietherapie eruit ziet en om te verkennen wat er speelt tussen jullie. Op basis hiervan kan ik beoordelen of ik jullie kan helpen en andersom kunnen jullie beoordelen of je wilt starten met relatietherapie.

Het adviesgesprek duurt 60 minuten en de kosten zijn €60,-

Een volledig consult duurt 90 minuten en de kosten zijn €75,- per persoon. 

Een individueel gesprek duurt 50 minuten en de kosten zijn €95,- 

Helaas vergoeden de meeste verzekeraars relatietherapie niet. Alleen CZ vergoedt een deel van de kosten. 

Voor dat we van start kunnen gaan, is er een goede voorbereiding nodig. Daarom is er altijd eerst een intake nodig van 90 minuten. Dan volgt er een individueel gesprek met ieder van jullie. Het individuele gesprek duurt 50 minuten. Na het individuele gesprek volgt er in het tweede gezamenlijke gesprek een terugkoppeling met jullie over de behandeling en waar deze uit bestaat. Daarna kan de therapie beginnen. Hoeveel sessies nodig zijn, is niet altijd op voorhand te zeggen. Gemiddeld zijn er 4 tot 8 sessies nodig. 

De gesprekken vinden plaats om de twee weken als dat praktisch uitvoerbaar is. 

Ja dat kan. Online relatietherapie is net zo waardevol als therapie op locatie.

Per sessie is er meestal een opdracht voor thuis. Deze neemt ongeveer een uur uur tijd in beslag. 

Relatietherapie in de avonduren is mogelijk. Het is erg gewild en daarom beperkt beschikbaar. Informeer daarom naar de mogelijkheden. In het weekend is Praktijk Kortooms gesloten.

Eerst even kennismaken? Natuurlijk kan dat. Een goede klik is belangrijk. Neem vrijblijvend contact op.

PraktijkKortooms

Tel: 0646971524
10 minuten lopen van het CS-station Nijmegen

Cordium, Centrum voor groei en ontwikkeling
De Ruyterstraat 65
6512 GB Nijmegen

Heb je vragen of wil je een adviesgesprek aanvragen?