PraktijkKortooms
Relatietherapie Nijmegen e.o.

PraktijkKortooms

Relatietherapie Nijmegen

Relatietherapie, als het niet meer zo goed gaat samen.

Het onderhouden van een goede relatie is niet altijd makkelijk. Het kan pijnlijk zijn wanneer je merkt dat dingen niet goed gaan. Dit kan spanning en twijfel oproepen. Misschien vraag je jezelf af of jij en je partner wel bij elkaar passen. Wellicht heb je de laatste tijd veel ruzie, voel je een afstand of mis je de goede tijden die jullie vroeger hadden. Het kan lijken alsof je er alleen voor staat.

Uiteindelijk wil iedereen zich begrepen, gewaardeerd en geliefd voelen. Als je dat gevoel mist, is de kans groot dat je partner dit ook zo beleeft. Onuitgesproken problemen kunnen de afstand tussen jullie beide verder vergroten.

Relatietherapie Nijmegen helpt jullie om uit deze neerwaartse spiraal te komen en de dingen die er echt toe doen weer bespreekbaar te maken.

Op dit moment is het alleen mogelijk om afspraken in te plannen op maandagavonden, woensdagmiddagen en de hele vrijdag.

Na de eerste, verhelderende sessie werd direct meer duidelijk over de kern van het probleem.

Plan direct een gratis online adviesgesprek in.

Ontvang vrijblijvend advies en maak kennis met Jeroen.

Waarom een adviesgesprek? Het adviesgesprek is bedoeld voor jullie om met mij kennis te maken en ik met jullie. Op basis van het gesprek kan ik een inschatting maken of ik jullie kan helpen en jullie kunnen ervaren of je met mij een goede klik voelt.

Jeroen Kortooms

Mijn naam is Jeroen Kortooms. Ik ben erkend psychosociaal therapeut en relatietherapeut. Je kunt bij mij terecht voor relatietherapie en individuele therapie.

Als mens en therapeut vind ik gelijkwaardigheid en openheid erg belangrijk. Het komt wel eens voor dat iets mij raakt of dat ik het ook even niet weet. Dit soort momenten probeer ik niet te verbergen, omdat het mij zoveel heeft gebracht om meer van mezelf te laten zien.

Mijn naam is Jeroen Kortooms. Ik ben erkend psychosociaal therapeut en relatietherapeut. Je kunt bij mij terecht voor relatietherapie en individuele therapie.

Als mens en therapeut vind ik gelijkwaardigheid en openheid erg belangrijk. Het komt wel eens voor dat iets mij raakt of dat ik het ook even niet weet. Dit soort momenten probeer ik niet te verbergen, omdat het mij zoveel heeft gebracht om meer van mezelf te laten zien.

Samen uit het patroon stappen.

Voor mij is het ook niet altijd gemakkelijk om mijn relatie goed te houden. Ik weet hoe pijnlijk het is als je een afstand voelt tot je partner.

Relatietherapie begint bij het stilstaan bij gevoelens die je eigenlijk liever niet hebt. Dat is helemaal niet zo makkelijk. Vind je het goed als ik jullie hierbij help?

Dankzij zijn vriendelijke en kalme karakter voelde ik me direct op m’n gemak om open te praten over mijn gevoelens, gedachten en mijn gedrag.

Relatietherapie Nijmegen

Met veel voldoening ben ik getuige van waardevolle en duurzame veranderingen bij mensen. Ik ben ook dankbaar voor de samenwerking met psychotherapeut Jan van Tilborg. Hierdoor heb ik een schat aan kennis en ervaring kunnen opdoen met psychodynamische groepstherapie in de specialistische GGZ. Als onafhankelijk therapeut bied ik relatietherapie aan. Ik help stellen waarvan de relatie is vastgelopen en waar het niet goed meer lukt om dit te veranderen. Ik begeleid de sessies en zet mij in om echte veranderingen op gang te brengen.

Eerst even kennismaken? Natuurlijk kan dat. Een goede klik is belangrijk.

Wat kost relatietherapie?

Een gesprek duurt 75 minuten en kost €165,-

Relatietherapie wordt helaas niet vergoed door de zorgverzekeraars.

Lees meer over relatietherapie.

Wat kost relatietherapie?

Een gesprek duurt 75 minuten en kost €165,-

Relatietherapie wordt helaas niet vergoed door de zorgverzekeraars.

Lees meer over de kosten van relatietherapie.

Wanneer is relatietherapie een goede stap?

Wanneer is relatietherapie een goede stap?

Relatietherapie brengt je dichter bij elkaar

Plan een vrijblijvende kennismaking

Na relatietherapie heb je meer begrip voor elkaars pijnpunten. Jullie hebben in beeld wat ongezonde patronen zijn en hoe je deze kunt onderbreken. Je weet welke behoeften je partner heeft en hoe je elkaar hierin kan steunen. Je bent beter in staat om voor jezelf te zorgen als de emoties oplopen. Als er zich problemen voordoen, dan kun je hierover effectief en verbindend communiceren. Je weet wat voor partner je wilt zijn en wat je bindt aan elkaar.  Het bespreken van gevoelige onderwerpen is soms uitdagend, maar je leert elkaar opnieuw kennen. Door samen te werken aan je relatie kom je dichter tot elkaar. 

De rust die hij uitstraalt heeft een prettig effect bij moeilijke gesprekken.

Integrated Behavioral Couples Therapy (IBCT)

Veel relatieproblemen komen voort uit verschillen tussen jou en je partner. Verschillen in persoonlijkheden, voorkeuren, behoeften en achtergrond. Verschillen die soms moeilijk zijn te accepteren.

Je kunt je gaan ergeren en je wilt dat de ander veranderd. Negatieve ervaringen uit eerdere relaties, kinderen, een drukke baan of andere factoren kunnen je relatie op de proef stellen. Gelukkig kun je ook in uitdagende omstandigheden je relatie verbeteren.

Met IBCT relatietherapie leer je elkaar beter te begrijpen, onderlinge verschillen te accepteren of tolereren, positieve energie aan je relatie toe te voegen en samen problemen op te lossen.

Wacht niet te lang met relatietherapie als het niet goed gaat tussen jullie. Je relatie herstellen en verbeteren kun je leren. Pak samen de draad op met relatietherapie in Nijmegen. Neem gerust contact op met mij voor vragen of plan een gratis adviesgesprek.

Patronen

In welke (ruzie)patronen zijn we verstrikt geraakt en hoe doorbreken we dat?

Verschillen 

Welk gedrag van mijn partner vind ik moeilijk en hoe kan ik daar mee omgaan?

Er voor elkaar zijn 

Welke dingen kan ik doen voor mijn partner en wat heb ik zelf nodig?

Communicatie 

Hoe ga ik met mijn partner in gesprek over gevoelige en pijnlijke onderwerpen?

Problemen 

Oplossen van problemen en de strijd staken.

relatietherapie Nijmegen

Jeroen is iemand die altijd rustig is, goed kan luisteren, je laat nadenken en daardoor zelf tot nieuwe inzichten laat komen, maar soms ook precies de vinger op de zere plek weet te leggen.

Wanneer wel deelnemen?

Wanneer niet deelnemen?

Relatietherapeut Nijmegen

Een consult duurt 75 minuten en de kosten zijn €165,-  

Een individueel gesprek duurt 50 minuten en de kosten zijn €112,-

Per stel zijn de kosten gemiddeld €1544,-

Dit bedrag is gebaseerd op een traject van 8 gezamenlijke gesprekken en 2 individuele gesprekken. Dit is een gemiddelde. Het komt voor dat een traject korter duurt of juist langer.

Helaas vergoeden de meeste verzekeraars relatietherapie niet. Alleen CZ vergoedt een deel van de kosten. 

Op dit moment is het alleen mogelijk om afspraken in te plannen op maandagavonden, woensdagmiddagen en de hele vrijdag.

De gesprekken vinden plaats aan de Berg en Dalseweg 201 te Nijmegen. Er is parkeergelegenheid.

Meestal kan er binnen enkele weken een afspraak ingepland worden.

Voor dat we van start kunnen gaan, is er een goede voorbereiding nodig. Daarom is er altijd eerst een intake nodig van 90 minuten. Dan volgt er een individueel gesprek met ieder van jullie. Het individuele gesprek duurt 60 minuten. Na het individuele gesprek volgt er in het tweede gezamenlijke gesprek een terugkoppeling met jullie over de behandeling en waar deze uit bestaat. Daarna kan de therapie beginnen. Hoeveel gesprekken er nodig zijn, is niet precies op voorhand te zeggen. Gemiddeld zijn er 8 gezamenlijke sessies nodig en per partner één individueel gesprek. 

De gesprekken vinden plaats om de twee weken als dat praktisch uitvoerbaar is. 

Ja dat kan. Online relatietherapie is net zo waardevol als therapie op locatie.

Per sessie is er meestal een opdracht voor thuis. Deze neemt ongeveer een uur uur tijd in beslag. 

Relatietherapie in de avonduren is mogelijk. Het is erg gewild en daarom beperkt beschikbaar. Informeer daarom naar de mogelijkheden. In het weekend is Praktijk Kortooms gesloten.

Eerst nog even wat tijd voor jezelf nodig? Met ACT therapie leer je effectief omgaan met mentale klachten.  

cookie

Deze website gebruik cookies.