Relatietherapie Den Bosch

Voor als het niet meer zo goed gaat samen.

Het is niet zo makkelijk om je relatie goed te houden. Jullie maken veel ruzie of hebben niet meer die goede gesprekken van vroeger. De aantrekkingskracht is weg en het voelt alsof je er alleen voor staat. Dat is een pijnlijke ervaring voor beiden en daar wil je graag iets aan doen.

Als het niet goed gaat, dan ga je twijfelen aan je relatie. Passen we wel bij elkaar? Is deze persoon wel goed voor mij? Ligt het aan mij? Als we echt bij elkaar horen, zou het dan niet goed moeten gaan tussen ons?

Ook online relatietherapie

relatietherapie den bosch

Waarmee kan een relatietherapeut helpen?

relatietherapeut den bosch

Relatieproblemen geven veel stress en het zet je aan tot piekeren. Je zoekt eindeloos naar allerlei verklaringen en oplossingen. Daaronder ligt vaak pijn, verdriet en onmacht. Je trekt je terug en voelt je eenzaam, of je wordt boos en maakt ruzie. Door al die emoties is het soms nog moeilijk te zien waarom je samen bent. Misschien weet je dat je nog van je partner houdt, maar zijn er weinig of geen momenten meer waarop je dat samen beleeft.

Een relatie goed houden is niet iets wat vanzelf gaat. Het vraagt wat om je telkens weer opnieuw te verbinden met je partner. Zeker als de omstandigheden stressvol zijn. Vervelende ervaringen uit voorgaande relaties, kinderen, een drukke baan, of andere factoren kunnen je relatie zwaar op de proef stellen. Het goede nieuws is: je kunt jouw ‘relatie-skills’ gewoon oefenen en verbeteren. Ook als de omstandigheden uitdagend zijn.

Relatietherapie brengt je dichter bij elkaar

Als jullie samen hebben besloten dat het tijd is om hulp te zoeken, dan loopt het waarschijnlijk al langere tijd niet zo goed tussen jullie. Misschien zijn jullie niet allebei even bereid om hierbij hulp te accepteren. Dat geeft niet, zolang jullie beiden wel inzien dat er iets moet veranderen en dat jullie daar samen niet uitkomen. De stap naar relatietherapie is een belangrijke stap in de richting van verbetering.

Ik begeleid de sessies en zet mij in om echte veranderingen op gang te brengen. Tegelijkertijd weet ik dat het ook erg spannend en emotioneel kan zijn. Daarom zorg ik voor een veilige setting en spreken we met elkaar af wat daarvoor nodig is. Tijdens de sessies is er ruimte voor humor en ontspanning. Werken aan je relatie mag ook gewoon luchtig zijn.

relatieproblemen lesbisch

Jeroen, relatietherapie Den Bosch.

Jeroen Kortooms

Mijn naam is Jeroen Kortooms en ik werk met veel plezier en betrokkenheid in de zorgsector, waar ik dagelijks mensen begeleid. Door de jaren heen heb ik veel ervaring opgedaan met groepstherapie in de specialistische GGZ, met individuele therapie en als relatietherapeut in Den Bosch. Ik help stellen waarvan de relatie is vastgelopen en waar het niet goed meer lukt om dit te veranderen.

Omdat ik weet hoe lastig het is om een eerste stap te nemen, nodig ik jullie graag uit voor een gratis kennismaking.

Aangesloten bij:

Al onze zorgprofessionals voldoen aan de kwaliteitseisen zoals deze door ons worden gesteld. Zij zijn minimaal HBO-geschoold en zijn verplicht jaarlijks deel te nemen aan bij- en nascholing.

Toegankelijk én doeltreffend.

We onderzoeken met elkaar de volgende onderwerpen:

online relatiecoach

wat brengt relatietherapie?

Na relatietherapie heb je meer begrip voor elkaars pijnpunten. Jullie hebben in beeld wat ongezonde patronen zijn en hoe je deze kunt onderbreken. Je weet welke behoeften je partner heeft en hoe je elkaar hierin kan steunen. Je bent beter in staat om voor jezelf te zorgen als de emoties oplopen. Als er zich problemen voordoen, dan kun je hierover effectief en verbindend communiceren. Je weet wat voor partner je wilt zijn en wat je bindt aan elkaar. 

Het bespreken van gevoelige onderwerpen is soms uitdagend, maar je leert elkaar opnieuw kennen. Door samen te werken aan je relatie kom je dichter tot elkaar. 

Wanneer wel deelnemen?

Wanneer niet deelnemen?

Eerst nog even wat tijd voor jezelf nodig? Met ACT therapie leer je effectief omgaan met mentale klachten.  

Geen relatietherapie maar liever samen laagdrempelig werken aan jullie relatie? Lees dan meer over de online-relatietraining.

ibct relatietherapie

Integrated Behavioral Couples Therapy (IBCT)

Veel relatieproblemen komen voort uit verschillen tussen jou en je partner. Verschillen in persoonlijkheden, voorkeuren, behoeften en achtergrond. Verschillen die soms moeilijk zijn te accepteren.

Je kunt je gaan ergeren en je wilt dat de ander veranderd.  Problemen rondom werk, school van de kinderen, geld of familie, worden steeds moeilijker om op te lossen. 

Bij IBCT relatietherapie leer je elkaar beter te begrijpen, onderlinge verschillen te accepteren of tolereren, positieve energie aan je relatie toe te voegen en samen problemen op te lossen.

Wacht niet langer met relatietherapie als het niet goed gaat tussen jullie. Je relatie herstellen en verbeteren kun je leren. Pak samen de draad op  met relatietherapie Den Bosch. Vraag een gratis kennismaking aan op de praktijk vlakbij het Centraal Station van ‘s-Hertogenbosch of neem contact op voor meer informatie.

Patronen 

Elkaar leren begrijpen en ruziepatronen ontrafelen

Verschillen 

Tolereren en accepteren van elkaars verschillen

Er voor elkaar zijn 

Welke dingen kan ik doen voor mijn partner?

Communicatie 

Verbeteren van communicatie

Problemen 

Oplossen van problemen

faq

Een gesprek duurt 90 minuten en de kosten zijn 75 euro per persoon. Een individueel gesprek duurt 50 minuten en de kosten zijn 95 euro. 

 

Helaas vergoeden de meeste verzekeraars relatietherapie niet. Alleen CZ vergoedt een deel van de kosten. 

Voor dat we echt van start kunnen gaan, is er een goede voorbereiding nodig. Daarom is er altijd eerst een intake nodig van 90 minuten. Dan volgt er een individueel gesprek met ieder van jullie. Het individuele gesprek duurt 50 minuten. Na het individuele gesprek volgt er in het tweede gezamenlijke gesprek een terugkoppeling met jullie over de behandeling en waar deze uit bestaat. Daarna kan de therapie pas beginnen. Deze duurt gemiddeld 10 sessies. 

De gesprekken vinden plaats om de twee weken. 

Ja dat kan. Online relatietherapie is net zo waardevol als therapie op locatie.

Per sessie is er meestal een opdracht voor thuis. Deze neemt ongeveer een uur uur tijd in beslag. 

Natuurlijk kan dat. Een goede klik is belangrijk. Meld je aan voor een gratis kennismakingsgesprek via het contactformulier. 

Het is niet mogelijk om in het weekend afspraken te plannen. Ik geef wel relatietherapie op maandagavonden en woensdagavonden. Deze momenten zijn niet altijd beschikbaar aangezien dit gewilde tijdstippen zijn. De overige momenten zijn: woensdagmiddagen of op vrijdagen.

Eerst even kennismaken? Natuurlijk kan dat. Een goede klik is belangrijk. Neem vrijblijvend contact op.

PraktijkKortooms

Tel: 0646971524
5 minuten lopen van het NS-station

's-Hertogenbosch
Van Heurnstraat 41
5211 ZK 's-Hertogenbosch

Heb je vragen of wil je een gratis kennismaking aanvragen?