PraktijkKortooms
Therapie in Nijmegen e.o.

PraktijkKortooms

Therapie in Nijmegen e.o.

Therapie, vanuit je eigen vertrouwde plek.

Online ACT therapie

Gewoon vanuit huis, of op een andere vertrouwde plek therapie volgen. Dat is fijn als je weinig tijd hebt of minder mobiel bent. Ook als je weinig energie hebt en in de greep bent van stress, somberheid, irritaties of andere gevoelens.

Misschien loop je al een tijdje tegen problemen aan en voelt het alsof je vastzit. Wat je ook hebt geprobeerd, je komt er zelf niet helemaal lekker uit. Dan is het verstandig om eens met een psycholoog of therapeut te praten.

Je kunt bij mij eerst even rustig je verhaal doen. Dat lucht meestal al erg op. Het kan erg machteloos en alleen voelen als je er midden in zit.

Met een professionele en tegelijk sensitieve blik kijk ik met jou mee. We zoeken samen uit wat niet werkt voor jou, wat er anders kan en hoe jij het wel wilt.

Met Online ACT therapie help ik jou om weer grip te krijgen op je leven. Veel mensen zijn jou al voorgegaan! Omdat ik weet hoe lastig het kan zijn om een eerste stap te zetten, nodig ik je graag uit voor een gratis online kennismaking.

Krijg ik therapie vergoed?

Lees meer over de mogelijkheden

Over Jeroen

Mijn naam is Jeroen Kortooms. Ik ben erkend psychosociaal therapeut en relatietherapeut. Je kunt bij mij terecht voor een groot aantal vraagstukken of problemen. In mijn werk als online therapeut maak ik veel gebruik van ACT. Dit is een bewezen effectieve vorm van gedragstherapie. 

Ik weet hoe moeilijk het kan zijn om hulp te vragen als je het idee hebt dat je vastzit. Ik heb zelf een periode gekend waarin ik erg onaardig voor mijzelf was en vluchtte in blowen en gamen. Gelukkig wist ik mezelf te motiveren om hulp in te schakelen.

Inmiddels werk ik dagelijks en met veel plezier en betrokkenheid in de zorgsector. Als therapeut en mens herken ik mijn eigen uitdagingen van vroeger. Met veel voldoening ben ik getuige van waardevolle en duurzame veranderingen bij mensen. Ik ben ook dankbaar voor de samenwerking met psychotherapeut Jan van Tilborg. Hierdoor heb ik een schat aan kennis en ervaring kunnen opdoen met groepstherapie in de specialistische GGZ.

Online ACT therapie
Wat is ACT?
ACT staat voor Acceptance & Commitment Therapy. Dit is een bewezen effectieve vorm van cognitieve gedragstherapie met een stevige wetenschappelijke basis.
Waarom ACT?
Ken je dat, helemaal opgaan in een geweldige serie of een goed boek? Dit gebeurt ook in het echte leven. Als je het moeilijk hebt, dan wordt je hierdoor helemaal in beslag genomen. Met ACT leer je om niet helemaal op te gaan in dit verhaal. Dit maakt je leven lichter en leuker.
Vorige slide
Volgende slide

Wanneer je niets doet aan psychische klachten, dan raakt je veerkracht op en wordt het leven een worsteling. Dat is echt niet nodig, want effectief omgaan met mentale klachten kun je leren.

Door therapie vergoot je jouw zelfinzicht en ga je betere keuzes maken. Je leert gezonder omgaan met gevoelens en piekeren. Het maakt je veerkrachtig en je krijg weer plezier in je leven.

Wanneer is online therapie zinvol?

Online psychotherapeut
ACT psycholoog online

snel en Passende Hulp bij stress, piekeren, burnout, faalangst en meer

Hoe werkt het?

Enkele minuten voor het begin van de afspraak ontvang je een link voor het videobellen. Installeer jezelf op een fijne plek achter je laptop en zet wat te drinken voor jezelf klaar. En hopla, meer is niet nodig. Je bent klaar om therapie te ontvangen in jouw eigen vertrouwde omgeving.

Omdat jij uniek bent, is goede hulp helemaal afgestemd op wat jij nodig hebt. Leer hoe je effectief kunt omgaan met momenten waarop het even niet zo goed met je gaat. Het is fijn als je een ervaren ACT therapeut als teamgenoot hebt. Dit maakt therapie effectiever, leuker en gemakkelijker. Het is ook voor jou mogelijk om in je leven waardevolle en positieve veranderingen door te voeren!

online psycholoog
Aangesloten bij:

Online Therapie ervaringen

Met ACT leer je om de dingen te doen die voor jou echt belangrijk zijn. Je ontwikkelt bovendien vaardigheid in het effectief omgaan met tegenslagen en stress. Je ervaart hierdoor meer grip en controle over je leven. Je mentale veerkracht neemt toe en dat maakt het leven een stuk leuker en makkelijker!   

Blijf niet rondlopen met stress, angstige en depressieve gevoelens of andere klachten. Pak de regie terug met hulp van online Acceptance en Commitment therapie. Vraag eerst even een online kennismaking aan. Ervaar vrijblijvend of je een klik voelt en of online therapie past bij jou.  

FAQ

Een gesprek duurt 50 minuten en de kosten zijn 112 euro. Er wordt geen BTW in rekening gebracht.

Praktijk Kortooms is aangesloten bij de vakverenigingen NFG en RBCZ. Deze zien toe op de kwaliteit van de bij hen aangesloten therapeuten. Cliënten met een aanvullende verzekering krijgen een consult deels vergoed door de zorgverzekeraars. Dit gaat niet ten koste van het eigen risico van de basisverzekering, Wat jij terugkrijgt is afhankelijk van jouw verzekering. Je kunt dit nagaan in het onderstaande document. Informeer altijd ook bij je eigen verzekering of de gegevens in de download juist zijn. Overzicht vergoedingen

Jouw werkgever vindt het belangrijk dat je gezond bent en blijft.  Mentale klachten kunnen o.a. ontstaan als gevolg van te hoge werkdruk of werkstress. Voor een werkgever is het belangrijk om ziekteverzuim te voorkomen of dat je zo snel mogelijk kunt terugkeren. Ook bij niet werk-gerelateerde hulpvragen is een werkgever vaak bereid om kosten van begeleiding te vergoeden als dit bijdraagt aan jouw duurzame inzetbaarheid. Voor werknemers is er meestal een budget beschikbaar wat je mag besteden aan een opleiding, mentale welzijn of persoonlijke ontwikkeling. Wil je graag meer weten voordat je met je leidinggevende gaat praten? Plan een kennismakingsgesprek in om je beter te oriënteren op de mogelijkheden. 

In het eerste gesprek maken we een inschatting van het aantal gesprekken. Gemiddeld hebben mensen behoefte aan vier tot acht gesprekken. Het kan zijn dat gaandeweg blijkt dat jij het fijn vindt om nog wat meer gesprekken te voeren, maar het komt ook voor dat je al sneller klaar bent.   

Natuurlijk kan dat. Een goede klik is belangrijk. Meld je aan voor een gratis online kennismakingsgesprek via het contactformulier. De online kennismaking duurt ongeveer 20 minuten. 

Ik adviseer om de eerste paar gesprekken wekelijks te doen. Meestal merk je na verloop van tijd dat je wat meer tijd tussen de gesprekken wilt nemen.   

Per sessie is er meestal een kleine opdracht voor thuis. Deze neemt ongeveer een half uur tijd in beslag. 

ACT therapie is een vorm van cognitieve gedragstherapie die inzetbaar is bij veel verschillende soorten klachten. Je kunt hierbij denken aan:

Burn-out, Somberheid, Depressie, Angst, Paniekaanvallen, Onzekerheid, Besluiteloosheid, Stress, Piekeren, Faalangst, Eenzaamheid, Richtingloosheid, Vermoeidheid, Psychosomatische klachten, Boosheid, Verdriet en rouw.

Als jouw klacht er niet bij staat, neem dan even contact op om te overleggen.

Mensen die kampen met een alcohol- of drugsverslaving verwijs ik door naar de huisarts.

Eerst even kennismaken? Natuurlijk kan dat. Een goede klik is erg belangrijk

PraktijkKortooms

Tel: 0646971524
Berg en Dalseweg 201
6522 BJ Nijmegen
cookie

Deze website gebruik cookies.