PraktijkKortooms
Therapie in Nijmegen e.o.

PraktijkKortooms

Therapie in Nijmegen e.o.

Van klacht naar veerkracht!

Je piekert veel en je hebt weinig energie. Stress, somberheid, irritaties of andere gevoelens houden je in de greep. Dat voelt zwaar en het lijkt alsof je vastzit. Heb ik een burn-out? Is er iets mis met mij? Hoe kom ik hier weer uit? Jij bent niet de enige met dit soort gevoelens. Veel mensen ervaren dit een keer in het leven. Het kan alleen en machteloos voelen als je er middenin zit.

Misschien loop je al een tijdje tegen problemen aan. Wat je ook hebt geprobeerd, je komt er zelf niet helemaal lekker uit. Dan is het verstandig om eens met een ACT psycholoog of therapeut te praten.

Je kunt bij mij eerst even rustig je verhaal doen. Dat lucht meestal al erg op. Ik ben sensitief en tegelijk nuchter en praktisch ingesteld. Niets menselijks is mij vreemd. Samen kijken we wat er op dit moment niet werkt voor jou, wat er anders kan en hoe jij het wel wilt.

Met ACT therapie Nijmegen help ik jou om weer grip te krijgen op je leven. Veel mensen zijn jou al voorgegaan! Meestal is er een beetje moed voor nodig om die stap te zetten. Omdat ik weet hoe lastig dit kan zijn, ben je van harte welkom om eerst even vrijblijvend kennis te maken. Bovendien kan ik je adviseren over jouw situatie en welke stappen je zou kunnen nemen.

Wat kost ACT therapie?

Herstel je veerkracht en maak je leven leuker. Lees wat therapie kost en wat je terugkrijgt van de verzekering of wat jouw werkgever voor je kan betekenen.

Wil je graag vanuit jouw eigen vertrouwde plek aan jezelf werken? Dat kan. Lees meer over Online therapie.  

ACT therapeut, over Jeroen

Jeroen Kortooms

Het zorgstelsel is overbelast. Als je snel hulp wilt, dan valt dat helaas niet mee. De GZ-psycholoog heeft lange wachtlijsten en je wordt pas geholpen als er een diagnose is vastgesteld. De praktijkondersteuner bij de huisarts (Poh-ggz) heeft ook een overvolle agenda en niet veel tijd voor je.

Bij Praktijk Kortooms komen mensen die graag snel geholpen willen worden door een ACT therapeut of psycholoog in Nijmegen. Wanneer je hulp aanvaardt, dan ben je kwetsbaar en wil je in goede handen zijn. Die verantwoordelijk voel ik en daarom laat ik mij jaarlijks bijscholen en onderhoud ik nauw contact met collega ACT psychologen en therapeuten. Dat dit resultaat geeft zie ik terug bij mijn cliënten, die na afloop erg positief zijn en veel beter in hun vel steken. Dat gun ik jou ook!

Mijn naam is Jeroen Kortooms. Ik ben erkend psychosociaal therapeut en relatietherapeut. Je kunt bij mij terecht voor een groot aantal vraagstukken of problemen. In mijn werk als therapeut maak ik veel gebruik van procesgerichte ACT. Dit is een bewezen effectieve vorm van gedragstherapie.

Ik weet hoe moeilijk het kan zijn om hulp te vragen als je het idee hebt dat je vastzit. Ik heb zelf een periode gekend waarin ik erg onaardig voor mijzelf was en vluchtte in blowen en gamen. Gelukkig wist ik mezelf te motiveren om hulp in te schakelen.

Inmiddels werk ik dagelijks en met veel plezier en betrokkenheid in de zorgsector. Als therapeut en mens herken ik mijn eigen uitdagingen van vroeger. Met veel voldoening ben ik getuige van waardevolle en duurzame veranderingen bij mensen. Ik ben ook dankbaar voor de samenwerking met psychotherapeut Jan van Tilborg. Hierdoor heb ik een schat aan kennis en ervaring kunnen opdoen met groepstherapie in de specialistische GGZ.

ACT therapie Nijmegen

Geen eigen risico, vergoed door de aanvullende verzekering

Wat doet een ACT psycholoog?
ACT staat voor Acceptance & Commitment Therapy. Dit is een bewezen effectieve vorm van cognitieve gedragstherapie met een stevige wetenschappelijke basis.
Waarom ACT?
Ken je dat, helemaal opgaan in een geweldige serie of een goed boek? Dit gebeurt ook in het echte leven. Als je het moeilijk hebt of problemen ervaart, dan kun je hierdoor helemaal in beslag genomen worden. Met ACT leer je om niet helemaal op te gaan in dit verhaal. Dit maakt je leven lichter en leuker.
Vorige slide
Volgende slide

Wanneer je niets doet aan psychische klachten, dan raakt je veerkracht op en wordt het leven een worsteling. Dat is echt niet nodig, want effectief omgaan met mentale klachten kun je leren.

Met Acceptance and Commitment Therapy doorbreek je oude patronen en vergoot je jouw zelfinzicht. Je mentale veerkracht herstelt en je krijg weer plezier in je leven.

act therapie Nijmegen
act therapie

Snel en passende Hulp bij stress, piekeren, burnout, angst, onzekerheid en meer met ACT therapie in Nijmegen

Wat heb jij nodig om weer lekker in je vel te steken? Ontvang de hulp die bij jou past. Omdat jij uniek bent, is goede hulp helemaal afgestemd op wat jij nodig hebt.

Ontdek welk leven jij graag wilt leiden en wat jou afremt en belemmert. Leer hoe je effectief kunt omgaan met momenten waarop het even niet zo goed met je gaat.

Het is fijn als je een ervaren therapeut als teamgenoot hebt. Dit maakt therapie effectiever, leuker en gemakkelijker. Het is ook voor jou mogelijk om in je leven waardevolle en positieve veranderingen door te voeren!

Burnout en stress
Aangesloten bij:

ACT Therapie ervaringen

Met ACT doorbreek je oude patronen en leer je los te laten. Je maakt een beweging van vastlopen en worstelen, naar vrijheid en lichtheid. Je ontwikkelt vaardigheid in het effectief omgaan met tegenslagen en stress. Hierdoor ervaar je meer grip en controle over je leven. Je mentale veerkracht neemt toe en dat maakt het leven een stuk leuker en makkelijker!   

Blijf niet rondlopen met stress, angstige en depressieve gevoelens of andere klachten, maar kom in beweging. Pak de regie terug en plan jouw eerste gesprek of vraag eerst een gratis adviesgesprek aan.  

De gesprekken vinden plaats aan de Berg en Dalseweg 201 in Nijmegen.

FAQ

Een gesprek duurt 50 minuten en de kosten zijn 112 euro. Er wordt geen BTW in rekening gebracht.

Praktijk Kortooms is aangesloten bij de vakverenigingen NFG en RBCZ. Deze zien toe op de kwaliteit van de bij hen aangesloten therapeuten. Cliënten met een aanvullende verzekering krijgen een consult deels vergoed door de zorgverzekeraars.  

Wat jij terugkrijgt is afhankelijk van jouw verzekering. Je kunt dit nagaan in het onderstaande document. Informeer altijd ook bij je eigen verzekering of de gegevens in de download juist zijn. Overzicht vergoedingen

Bij mij is het niet mogelijk om de gesprekken vergoed te krijgen via de Basisverzekering. Daar staat tegenover dat je dus ook niet € 385,- eigen risico hoeft te betalen. Mits je aanvullend verzekerd bent, kun je voor dit bedrag ongeveer acht gesprekken voeren bij Praktijk Kortooms. Dat is voor de meeste mensen voldoende.  

vergoedingen

Jouw werkgever vindt het belangrijk dat je gezond bent en blijft.  Mentale klachten kunnen o.a. ontstaan als gevolg van te hoge werkdruk of werkstress. Voor een werkgever is het belangrijk om ziekteverzuim te voorkomen of dat je zo snel mogelijk kunt terugkeren. Ook bij niet werk-gerelateerde hulpvragen is een werkgever vaak bereid om kosten van begeleiding te vergoeden als dit bijdraagt aan jouw duurzame inzetbaarheid. Voor werknemers is er meestal een budget beschikbaar wat je mag besteden aan een opleiding, mentale welzijn of persoonlijke ontwikkeling. Wil je graag meer weten voordat je met je leidinggevende gaat praten? Plan een kennismakingsgesprek in om je beter te oriënteren op de mogelijkheden. 

Nee dit is niet nodig. Je kunt bij mij terecht zonder verwijzing. 

In het eerste gesprek maken we een inschatting van het aantal gesprekken. Gemiddeld hebben mensen behoefte aan vier tot acht gesprekken. Het kan zijn dat gaandeweg blijkt dat jij het fijn vindt om nog wat meer gesprekken te voeren, maar het komt ook voor dat je al sneller klaar bent.   

Natuurlijk kan dat. Een goede klik is belangrijk. Meld je aan voor een gratis adviesgesprek via het contactformulier. Dit gesprek duurt ongeveer 30 minuten. 

Ik adviseer om de eerste paar gesprekken wekelijks te doen. Meestal merk je na verloop van tijd dat je wat meer tijd tussen de gesprekken wilt nemen.   

Ja dat kan. ACT therapie kun je ook goed online doen.

Per sessie is er meestal een kleine opdracht voor thuis. Deze neemt ongeveer een half uur tijd in beslag. 

ACT therapie is een vorm van cognitieve gedragstherapie die inzetbaar is bij veel verschillende soorten klachten. Je kunt hierbij denken aan:

Burn-out, Somberheid, Depressie, Angst, Paniekaanvallen, Onzekerheid, Besluiteloosheid, Stress, Piekeren, Faalangst, Eenzaamheid, Richtingloosheid, Vermoeidheid, Psychosomatische klachten, Boosheid, Verdriet en rouw.

Als jouw klacht er niet bij staat, neem dan even contact op om te overleggen.

Mensen die kampen met een alcohol- of drugsverslaving verwijs ik door naar de huisarts.

Eerst even kennismaken? Natuurlijk kan dat. Een goede klik is belangrijk. Neem vrijblijvend contact op.

PraktijkKortooms

Tel: 0646971524
Berg en Dalseweg 201
6522BJ Nijmegen

Heb je vragen of wil je een gratis adviesgesprek aanvragen?

cookie

Deze website gebruik cookies.