ACT therapie Nijmegen:

Voor als het even niet zo lekker gaat.

Je piekert veel en hebt weinig energie. Stress, somberheid, irritaties of andere gevoelens houden je in de greep. Ontspanning en plezier lijken ver weg. Het voelt zwaar en het lijkt alsof je vastzit. Is er iets mis met mij? Hoe kom ik hier weer uit? Je bent uit balans en jezelf niet meer.

Iedereen kent dit soort gevoelens. Het leven is niet altijd makkelijk. Meestal herstel je na een tijdje vanzelf. Als dit niet gebeurt of het herhaalt zich steeds, dan is het zinvol om met een ACT psycholoog of therapeut te gaan praten. ACT therapie Nijmegen helpt jou om snel weer in balans te komen.

Ontvang de hulp die bij je past
Herstel je veerkracht en maak je leven leuker. Lees wat therapie kost en wat je terugkrijgt van de verzekering of wat jouw werkgever voor je kan betekenen.
Wat is ACT?
ACT staat voor Acceptance & Commitment Therapy. Dit is een bewezen effectieve vorm van cognitieve gedragstherapie met een stevige wetenschappelijke basis.
Previous
Next

Wanneer je niets doet aan psychische klachten, dan raakt je veerkracht op en wordt het leven een worsteling. Dat is echt niet nodig, want effectief omgaan met mentale klachten kun je leren.

Met ACT therapie in Nijmegen doorbreek je oude patronen en vergoot je jouw zelfinzicht. Je mentale veerkracht herstelt en je krijg weer plezier in je leven.

Je hoeft geen mentale klachten te hebben om baat te hebben bij ACT. Ook als het al goed gaat met je, kun je waardevolle vaardigheden leren. Deze helpen je om mentaal gezond te blijven. Wees dus uitgenodigd om met ACT kennis te maken, ook als je gewoon nieuwsgierig bent.

Wanneer ACT therapie Nijmegen?

burn-out nijmegen
vrouw

Hulp bij stress, piekeren, burnout, perfectionisme, angst, onzekerheid en meer met ACT therapie in Nijmegen

Wat heb jij nodig om weer lekker in je vel te steken? Ontvang de hulp die bij jou past. Omdat jij uniek bent, is goede hulp helemaal afgestemd op wat jij nodig hebt.

Ontdek welk leven jij graag wilt leiden en wat jou afremt en belemmert. Leer hoe je effectief kunt omgaan met momenten waarop het even niet zo goed met je gaat.

Het is fijn als je een ervaren ACT therapeut als teamgenoot hebt. Dit maakt therapie effectiever, leuker en gemakkelijker. Het is ook voor jou mogelijk om in je leven waardevolle en positieve veranderingen door te voeren!

Negatief zelfbeeld

Over Jeroen, ACT therapeut Nijmegen

Jeroen Kortooms
Het zorgstelsel is overbelast. Als je snel hulp wilt, dan valt dat helaas niet mee. De GZ-psycholoog heeft lange wachtlijsten en je wordt pas geholpen als er een diagnose is vastgesteld. De praktijkondersteuner bij de huisarts (Poh-ggz) heeft ook een overvolle agenda en niet veel tijd voor je.

Bij Praktijk Kortooms komen mensen die graag snel geholpen willen worden door een ACT psycholoog of therapeut in Nijmegen. Wanneer je hulp aanvaardt, dan ben je kwetsbaar en wil je in goede handen zijn. Die verantwoordelijk voel ik en daarom laat ik mij jaarlijks bijscholen en onderhoud ik nauw contact met collega ACT psychologen en therapeuten. Dat dit resultaat geeft zie ik terug bij mijn cliënten, die na afloop erg positief zijn en veel beter in hun vel steken. Dat gun ik jou ook!

Mijn naam is Jeroen Kortooms. Ik weet hoe moeilijk het kan zijn om weer in beweging te komen als je het idee hebt dat je vastzit. Ik kreeg het simpelweg niet voor elkaar en bleef voor mijn gevoel in cirkeltjes draaien, wat me enorm frustreerde. Ik vond het te moeilijk en spannend om om hulp te vragen. Ik voelde me alleen en was behoorlijk onaardig voor mezelf. Daarom vluchtte ik in gamen en blowen.

Ondertussen werk ik met veel plezier en betrokkenheid in de zorgsector. Als psychosociaal therapeut help ik mensen met ACT in Nijmegen waarbij ik ook mijn eigen uitdagingen van vroeger herken. Ik ben erg dankbaar voor de samenwerking met psychotherapeut Jan van Tilborg. Hierdoor heb ik een schat aan kennis en ervaring kunnen opdoen met groepstherapie in de specialistische GGZ.

Aangesloten bij:

Al onze zorgprofessionals voldoen aan de kwaliteitseisen zoals deze door ons worden gesteld. Zij zijn minimaal HBO-geschoold en zijn verplicht jaarlijks deel te nemen aan bij- en nascholing.

Het zorgstelsel is overbelast. Als je snel hulp wilt, dan valt dat helaas niet mee. De GZ-psycholoog heeft lange wachtlijsten en je wordt pas geholpen als er een diagnose is vastgesteld. De praktijkondersteuner bij de huisarts (Poh-ggz) heeft ook een overvolle agenda en niet veel tijd voor je.

Bij Praktijk Kortooms komen mensen die graag snel geholpen willen worden door een ACT psycholoog of therapeut in Nijmegen. Wanneer je hulp aanvaardt, dan ben je kwetsbaar en wil je in goede handen zijn. Die verantwoordelijk voel ik en daarom laat ik mij jaarlijks bijscholen en onderhoud ik nauw contact met collega ACT psychologen en therapeuten. Dat dit resultaat geeft zie ik terug bij mijn cliënten, die na afloop erg positief zijn en veel beter in hun vel steken. Dat gun ik jou ook!

ACT Therapie ervaringen

Met ACT doorbreek je oude patronen en beweeg je van vastlopen naar vrijheid, van worstelen naar acceptatie en van zwaarte naar lichtheid. Je ontwikkelt inzicht in hoe je met tegenslagen en stress omgaat en je leert hoe je dat effectiever kan doen. Je vergroot je mentale veerkracht waardoor je lichter door het leven gaat.   

Blijf niet rondlopen met stress, angstige en depressieve gevoelens of andere klachten, maar kom in beweging. Pak de regie terug met ACT in Nijmegen. Neem contact op en plan jouw eerste gesprek of vraag eerst een gratis online kennismaking aan.  

De gesprekken vinden plaats in het gebouw van Cordium, Centrum voor Groei en Ontwikkeling. Deze bevindt zich circa op 10 minuten lopen vanaf het Centraal Station van Nijmegen. Klaar voor een nieuwe start?

FAQ

Een gesprek duurt 50 minuten en de kosten zijn 95 euro. Er wordt geen BTW in rekening gebracht.

Praktijk Kortooms is aangesloten bij de vakverenigingen NFG en RBCZ. Deze zien toe op de kwaliteit van de bij hen aangesloten therapeuten. Cliënten met een aanvullende verzekering krijgen een consult deels vergoed door de zorgverzekeraars. Dit gaat niet ten koste van het eigen risico van de basisverzekering, Wat jij terugkrijgt is afhankelijk van jouw verzekering. Je kunt dit nagaan in het onderstaande document. Informeer altijd ook bij je eigen verzekering of de gegevens in de download juist zijn. Overzicht vergoedingen

Jouw werkgever vindt het belangrijk dat je gezond bent en blijft.  Mentale klachten kunnen o.a. ontstaan als gevolg van te hoge werkdruk of werkstress. Voor een werkgever is het belangrijk om ziekteverzuim te voorkomen of dat je zo snel mogelijk kunt terugkeren. Ook bij niet werk-gerelateerde hulpvragen is een werkgever vaak bereid om kosten van begeleiding te vergoeden als dit bijdraagt aan jouw duurzame inzetbaarheid. Voor werknemers is er meestal een budget beschikbaar wat je mag besteden aan een opleiding, mentale welzijn of persoonlijke ontwikkeling. Wil je graag meer weten voordat je met je leidinggevende gaat praten? Plan een kennismakingsgesprek in om je beter te oriënteren op de mogelijkheden. 

In het eerste gesprek maken we een inschatting van het aantal gesprekken. Gemiddeld hebben mensen behoefte aan vier tot acht gesprekken. Het kan zijn dat gaandeweg blijkt dat jij het fijn vindt om nog wat meer gesprekken te voeren, maar het komt ook voor dat je al sneller klaar bent.   

Natuurlijk kan dat. Een goede klik is belangrijk. Meld je aan voor een gratis online kennismakingsgesprek via het contactformulier. De online kennismaking duurt ongeveer 20 minuten. Het is ook mogelijk om fysiek af te spreken. Ik snap het goed als je dit fijner vindt, want dat geldt ook voor mij! In Nijmegen vraag ik hiervoor een vergoeding van € 20,-. Hiermee kan ik een ruimte reserveren.

Ik adviseer om de eerste paar gesprekken wekelijks te doen. Meestal merk je na verloop van tijd dat je wat meer tijd tussen de gesprekken wilt nemen.   

Ja dat kan. ACT therapie kun je ook goed online doen.

Per sessie is er meestal een kleine opdracht voor thuis. Deze neemt ongeveer een half uur tijd in beslag. 

ACT therapie is een vorm van cognitieve gedragstherapie die inzetbaar is bij veel verschillende soorten klachten. Je kunt hierbij denken aan:

Burn-out, Somberheid, Depressie, Angst, Paniekaanvallen, Onzekerheid, Besluiteloosheid, Stress, Piekeren, Faalangst, Eenzaamheid, Richtingloosheid, Vermoeidheid, Psychosomatische klachten, Boosheid, Verdriet en rouw.

Als jouw klacht er niet bij staat, neem dan even contact op om te overleggen.

Mensen die kampen met een alcohol- of drugsverslaving verwijs ik door naar de huisarts.

Eerst even kennismaken? Natuurlijk kan dat. Een goede klik is belangrijk. Neem vrijblijvend contact op.

PraktijkKortooms

Tel: 0646971524
10 minuten lopen van het CS-station Nijmegen

Cordium, Centrum voor groei en ontwikkeling
De Ruyterstraat 65
6512 GB Nijmegen

Heb je vragen of wil je een gratis online kennismaking aanvragen?