ACT therapie Den Bosch

Voor als het even niet zo lekker gaat.

Je hebt geen energie, piekert veel en je ervaart weinig plezier meer. Stress, somberheid, irritaties of andere gevoelens houden je in de greep. Je wilt graag gewoon ontspannen door het leven gaan. Dat lukt even niet. Je voelt je zwaar en het lijkt alsof je vastzit. Is er iets mis met mij? Hoe kom ik hier uit? Je bent uit balans, machteloos en jezelf niet meer.

Je bent niet alleen, al kan dit wel zo voelen als je er middenin zit. Veel mensen lopen een keer in hun leven vast. Het leven is helaas niet altijd makkelijk. Dat geldt zeker als je rond blijft lopen met psychische klachten. Als deze aanhouden, dan raakt je veerkracht op en wordt het leven een worsteling. Het is dan zinvol om met een ACT psycholoog of therapeut te gaan praten.

Het goede nieuws is: effectief omgaan met mentale klachten kun je leren. Met ACT therapie Den Bosch pak je blokkades aan, onderzoek je waar jouw kracht ligt en herstel je jouw mentale veerkracht. Omdat ik weet hoe lastig het is om de eerste stap te zetten, nodig ik je graag uit voor een gratis kennismaking,

ACT psycholoog den bosch
Wat doet een ACT psycholoog?
ACT staat voor Acceptance & Commitment Therapy. Dit is een bewezen effectieve vorm van cognitieve gedragstherapie met een stevige wetenschappelijke basis.
Waarom ACT?
Ken je dat, helemaal opgaan in een geweldige serie of een goed boek? Dit gebeurt ook in het echte leven. Als je het even moeilijk hebt, dan wordt je hierdoor helemaal in beslag genomen. Herken je dat? Iedereen heeft zijn eigen levensverhaal met drama. Met ACT leer je om niet helemaal op te gaan in dit verhaal. Dit maakt je leven lichter en leuker.
Previous
Next

Wanneer je niets doet aan psychische klachten, dan raakt je veerkracht op en wordt het leven een worsteling. Dat is echt niet nodig, want effectief omgaan met mentale klachten kun je leren.

Met ACT therapie Den Bosch doorbreek je oude patronen en vergoot je jouw zelfinzicht. Je mentale veerkracht herstelt en je krijg weer plezier in je leven.

Je hoeft geen mentale klachten te hebben om baat te hebben bij ACT. Ook als het al goed gaat met je, kun je waardevolle vaardigheden leren. Deze helpen je om mentaal gezond te blijven. Wees dus uitgenodigd om met ACT kennis te maken, ook als je gewoon nieuwsgierig bent.

Waarmee kan ik je helpen?

act therapie den bosch

Vergoed door de aanvullende verzekering. Geen eigen risico.

therapie den bosch

Hulp bij stress, piekeren, burnout, perfectionisme, angst, onzekerheid en meer met act therapie Den Bosch.

Wat heb jij nodig om weer lekker in je vel te steken? Dit individuele traject is speciaal afgestemd op jou. Je ontdekt welk leven jij graag wilt leiden en wat jou afremt en belemmert. Je leert hoe je effectief kunt omgaan met momenten waarop het even niet zo goed met je gaat.

Therapie, nét even krachtiger dan coaching. Voor een beter resultaat.

"Poeh, dit is confronterend!" Goede therapie is soms ook uitdagend. Het vraagt moed. Het is daarom erg fijn als je een ervaren ACT therapeut als teamgenoot hebt. Die bovendien weet hoe het is om vast te lopen en ergens mee te worstelen. Het is ook voor jou mogelijk om in je leven waardevolle en positieve veranderingen door te voeren!

Burnout en stress

Wat is ACT? ACT staat voor Acceptance & Commitment Therapy. Dit is een vorm van cognitieve gedragstherapie met een stevige wetenschappelijke basis.

Over Jeroen, ACT therapeut Den Bosch

Jeroen Kortooms

Mijn naam is Jeroen Kortooms. Ik weet hoe moeilijk het kan zijn om weer in beweging te komen als je het idee hebt dat je vastzit. Ik kreeg het simpelweg niet voor elkaar en bleef voor mijn gevoel in cirkeltjes draaien, wat me enorm frustreerde. Ik vond het te moeilijk en spannend om om hulp te vragen. Ik voelde me alleen en was behoorlijk onaardig voor mezelf. Daarom vluchtte ik in gamen en blowen.

Ondertussen werk ik met veel plezier en betrokkenheid in de zorgsector. Als erkend psychosociaal therapeut help ik mensen met ACT waarbij ik ook mijn eigen uitdagingen van vroeger herken. Door de jaren heen heb ik veel ervaring opgedaan met groepstherapie in de specialistische GGZ, met individuele therapie en met ACT groepstrainingen. Ik help mensen die vastlopen en weten dat ze dingen anders willen, maar het in de praktijk toch niet zo goed voor elkaar krijgen.

Leer om te gaan met mentale problemen en maak je leven lichter en leuker.

Het zorgstelsel is overbelast. Als je snel hulp wilt, dan valt dat helaas niet mee. De GZ-psycholoog heeft lange wachtlijsten en je wordt pas geholpen als er een diagnose is vastgesteld. De drukke praktijkondersteuner bij de huisarts (Poh-ggz) heeft ook een overvolle agenda en niet veel tijd voor je.

Bij Praktijk Kortooms komen mensen die op dit moment niet terecht kunnen bij een ACT psycholoog in Den Bosch of nog niet de juiste hulp gevonden hebben.  Wanneer je hulp aanvaardt, dan ben je kwetsbaar en wil je in goede handen zijn. Die verantwoordelijk voel ik en daarom laat ik mij jaarlijks bijscholen en onderhoud ik nauw contact met collega ACT psychologen en therapeuten. Dat dit resultaat geeft zie ik terug bij mijn cliënten, die na afloop erg positief zijn en beter in hun vel steken.

Aangesloten bij:

Al onze zorgprofessionals voldoen aan de kwaliteitseisen zoals deze door ons worden gesteld. Zij zijn minimaal HBO-geschoold en zijn verplicht jaarlijks deel te nemen aan bij- en nascholing.

Kom in beweging

Met ACT doorbreek je oude patronen en beweeg je van vastlopen naar vrijheid, van worstelen naar acceptatie en van zwaarte naar lichtheid. Je ontwikkelt inzicht in hoe je met tegenslagen en stress omgaat en je leert hoe je dat effectiever kan doen. Je vergroot je mentale veerkracht waardoor je lichter door het leven gaat.   

Blijf niet rondlopen met stress, angstige en depressieve gevoelens of andere klachten, maar kom in beweging en pak de regie terug met ACT therapie Den Bosch. Vraag een gratis kennismaking aan op de praktijk vlakbij het Centraal Station van ‘s-Hertogenbosch of neem contact op voor meer informatie.

FAQ

Een gesprek duurt 50 minuten en de kosten zijn 95 euro. Er wordt geen BTW in rekening gebracht.

De gesprekken kun je vergoed krijgen als je aanvullend verzekerd bent. Wat jij terugkrijgt is afhankelijk van jouw verzekering. Je kunt dit nagaan in het onderstaande document. Informeer altijd ook bij je eigen verzekering of de gegevens in de download juist zijn. Overzicht vergoedingen

Je kunt de mogelijkheden nagaan bij je werkgever. Psychosociale belasting kan o.a. ontstaan als gevolg van te hoge werkdruk of werkstress. Voor een werkgever is het belangrijk om ziekteverzuim te voorkomen of anders dat je zo snel mogelijk kunt terugkeren. Ook bij niet werk-gerelateerde hulpvragen is een werkgever vaak bereid om kosten van begeleiding te vergoeden. Voor werknemers is meestal een (opleidings-)budget beschikbaar wat je o.a. mag besteden aan coaching. Heb je nog niet om een budget gevraagd? Je kunt sowieso alvast een gratis kennismakingsgesprek plannen om je beter te oriënteren op de mogelijkheden. Ik kan je advies geven over bijvoorbeeld een gesprek met je leidinggevende. 

Gemiddeld hebben mensen behoefte aan zes tot tien gesprekken

Natuurlijk kan dat. Een goede klik is belangrijk. Meld je aan voor een gratis kennismakingsgesprek via het contactformulier. De kennismaking duurt ongeveer 20 minuten en is online of op de praktijk vlakbij het Centraal Station ‘s-Hertogenbosch.

Ik adviseer om de eerste paar gesprekken wekelijks te doen. Meestal merk je na verloop van tijd dat je wat meer tijd tussen de gesprekken wilt nemen.   

Ja dat kan. Ook online kun je net zoveel waarde halen uit de gesprekken.

Per sessie is er meestal een kleine opdracht voor thuis. Deze neemt ongeveer een half uur tijd in beslag. 

ACT is een vorm van cognitieve gedragstherapie die inzetbaar is bij veel verschillende soorten klachten. Je kunt hierbij denken aan:

Burn-out, Somberheid, Depressie, Angst, Paniekaanvallen, Onzekerheid, Besluiteloosheid, Stress, Piekeren, Faalangst, Eenzaamheid, Richtingloosheid, Vermoeidheid, Psychosomatische klachten, Boosheid, Verdriet en rouw.

Als jouw klacht er niet bij staat, neem dan even contact op om te overleggen.

Mensen die kampen met een alcohol- of drugsverslaving verwijs ik door naar de huisarts.

Eerst even kennismaken? Natuurlijk kan dat. Een goede klik is belangrijk. Neem vrijblijvend contact op.

PraktijkKortooms

Tel: 0646971524
5 minuten lopen van het NS-station

's-Hertogenbosch
Van Heurnstraat 41
5211 ZK 's-Hertogenbosch

Heb je vragen of wil je een gratis kennismaking aanvragen?